panorama van Schellingwoude
Het Kadegebouw

Het Kadegebouw

Begin 2007 is de bouw van het bijna 200 meter lange en 5 bouwlagen hoge Kadegebouw gestart. De oplevering vindt plaats in het voorjaar van 2009. Het Kadegebouw kijkt uit over de drijvende woningen in de Waterbuurt West, de IJburglaan en het IJmeer.

Het gebouw staat op een stoere voet van donkere, betonnen steunberen. Daarboven een licht, wit, gedetailleerd ritme van glas en metaal. Veel glas, veel uitzicht. In het gebouw komen 61 koopappartementen, 22 huurappartementen, 13 bedrijfsruimten en 108 parkeerplaatsen. Alle koopappartementen en bedrijfsruimten zijn verkocht.

Appartementen

Alle 83 appartementen hebben een privé terras aan het water en worden ontsloten via portieken, waarin een lift en trappenhuis zijn opgenomen. In de kelder is per appartement een berging aanwezig. De koop- en huurappartementen zijn gescheiden ontsloten via een eigen portiek. Op de begane grond bevinden zich 4 onderdoorgangen naar de achtergelegen steigers waar de Waterwoningen aan liggen.

Bedrijfsruimten

De 13 bedrijfsruimten liggen op de begane grond en hebben een terras aan het water. Het oppervlak per unit varieert van 101 m2 tot 253 m2. Aan de waterkant en de straatzijde zijn de units van vloer tot plafond voorzien van een glazen pui en hebben Ieder een eigen ingang.

Parkeergarage

De ondergrondse parkeergarage met 108 parkeerplaatsen is bereikbaar via de trappenhuizen en lift die zich in de onderdoorgangen bevinden.

  • Bouw: Teerenstra Bouw, Heiloo
  • Architect: DOK architecten, Amsterdam,
  • Liesbeth van der Pol

Het Kadegebouw

terug
verder
terug naar de pagina