panorama van Schellingwoude
Artists Impression Waterbuurt West

Waterbuurt West

Waterbuurt West wordt een unieke buurt met woningen aan- en in het water. In Waterbuurt West worden de Waterwoningen en het  Kadegebouw gerealiseerd.

De Waterwoningen zijn dijkwoningen, woningen op palen en drijvende woningen aan steigers. Het betreft rondom vrij liggende of per twee of drie gekoppelde ‘villa’s met dakterrassen en ligplaatsen voor boten, waarvan 57 koopwoningen en 18 huurwoningen. Voor de koopwoningen is een overdekte parkeerplaats te koop in de parkeergarage van het Kadegebouw.

In het 200 meter lange en 5 verdiepingen hoge Kadegebouw(oplevering voorjaar 2009) worden appartementen, bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Het kadegebouw ligt langs de IJburglaan, waardoor de Waterwoningen in de beschutting van dit gebouw liggen.

Voor het Kadegebouw ligt een halte van sneltram 26, die een directe verbinding met het centrum van Amsterdam vormt.

Midden in de Waterbuurt staat een hoogspanningsmast. Alle woningen liggen op minimaal 50 meter uit het hart van het hoogspanningstracé. Op de website van de gemeente Amsterdam www.ijburg.nl is hierover nadere informatie te vinden.