panorama van Schellingwoude
Artists Impression Waterbuurt West

Drijvende woningen

Er zijn 55 Drijvende woningen die degelijk liggen afgemeerd aan palen. De woningen zijn via 4 vaste steigers bereikbaar die onderling door bruggen zijn verbonden. In deze steigers liggen ook alle kabels en leidingen waarmee de drijvende woningen op alle nutsvoorzieningen zijn aangesloten (elektra, gas, water, riool, kabeltelevisie en telefoon). De steigers zijn autovrij en aan beide zijden voorzien van een reling waarin verlichting is opgenomen.

Er zijn drie typen Drijvende woningen:

 • type Vancouver rondom vrij
 • ±156 m2 gbo + 20 m2 dakterras
 • 13 woningen (vrije sector koop)
 • type Sydney per twee aan elkaar
 • ±107 m2 gbo + 14 m2 dakterras
 • 24 woningen (vrije sector koop)
 • type Seattle per drie aan elkaar
 • ±100 m2 gbo + 10 m2 dakterras
 • 18 woningen (vrije sector huur).
 • Deze woningen worden verhuurd
 • via Woningstichting Eigen Haard.

Waar liggen ze?

Per woningtype zijn er een aantal varianten. Iedere drijvende woning omvat 3 bouwlagen, met op de bovenste verdieping een terras. Elke woning ligt met de korte (kopse) kant naar de steiger en heeft een eigen loopplank met reling. Er is voor alle woningen een ruime keus aan opties, waarmee de woning aan individuele wensen kan worden aangepast, zoals een omloop, drijvende terrassen, extra ramen in de zijgevels enz.

Zie ook Veel gestelde vragen