panorama van Schellingwoude

FIABCI Prix d’Excellence voor de Waterwoningen IJburg (2012-11-05)

FIABCI Prix d'Excellence voor de Waterwoningen IJburg

De Waterwoningen in Waterbuurt West hebben de FIABCI Prix d'Excellence The Netherlands 2012 gewonnen in de categorie "residental lowrise".  Op 1 november 2012 heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden.

Met winnen van de Prix d'Excellence The Netherlands 2012 dingt het project De Waterwoningen in Waterbuurt West mee naar de internationale FIABCI Prix d'Excellence 2013. In mei 2013 worden tijdens het 64e World FIABCI World Congres in Taichung, Taiwan, de winnaars bekend gemaakt. "

FIABCI is de afkorting voor  "Federation Internationale des Administrateurs de Bien-Conselis Immobiliers",  anders gezegd "The International Real Estate Federation".

"In its 61 years of existence, FIABCI has built an enviable reputation. It represents the world's real estate professions through its Special Consultative Status with the Economic and Social Council (ECOSOC) of the United Nations Organisation. FIABCI's role in the United Nations is to make recommendations and provide advice on matters such as property rights, housing for the poor and money laundering.With chapters currently operating in more than 60 countries, FIABCI represents every discipline in the industry and links thousands of real estate professionals worldwide."

Waterwoningen in Waterbuurt West ontvangen Dutch Design Award 2012 (2012-10-21)

Waterwoningen in Waterbuurt West ontvangen Dutch Design Award 2012

Op 21 oktober 2012 heeft het ontwerp voor de Waterwoningen in Waterbuurt West de Dutch Design Award 2012 ontvangen in de categorie "publieke ruimte".  Tijdens de Dutch Design Week 2012 in Eindhoven is het prijswinnende ontwerp tentoongesteld in het stadshuis van Eindhoven.

"Dutch Design Awards biedt een platform waar jaarlijks het beste van de Nederlandse vormgeving - in de volle breedte -wordt gewaardeerd en geëtaleerd. Hierbij vormt het economisch belang een belangrijke context. De DDA wil een platform zijn waarin de ontwikkelingen op het gebied van vormgeving worden weerspiegeld en podium krijgen. Een tendens die steeds duidelijker zichtbaar wordt is dat ontwerpers in hun werk steeds meer bezig zijn om oplossingen te vinden voor sociale, maatschappelijke en economische problemen. Denk aan onderwerpen als mobiliteit, vergrijzing, energie, health, zorg, integratie, klimaat, well-being, sociale interactie, nadruk op paradigmaverandering, etc."

Alle woningen zijn verkocht (2011-09-06)

Onlangs is de laatste woning in Waterbuurt West aan de koper geleverd. Alle bewoners van de Waterbuurt West gefeliciteerd met het compleet worden van de gehele wijk.

Wij willen gelijk van de gelegenheid gebruik maken om alle mensen die aan dit project hebben meegewerkt bedanken voor hun inzet in de afgelopen 10 jaar.

Pareltjes in gure buitenwijk (2011-01-26)

Pareltjes in gure buitenwijk zo luidt de kop boven het artikel in de NRC Next van zaterdag 22 januari 2011.

In het artikel wordt de Waterbuurt West beschreven als een van de weinige fraaie uitzondering op IJburg. U kunt het artikel op de website van het NRC lezen.
Ook kunt u de PDF van het artikel hier downloaden.

Wilt u wonen in deze fraaie wijk, dat kan! Er zijn nog maar enkele woningen te koop, maak daarom snel een afspraak met de makelaar.

10 april 2010 van 13:00 - 15:00 uur openhuis Haringbuisdijk 30 (2010-04-09)

Op zaterdag 10 april aanstaande van 13:00 tot 15:00 uur organiseert de Ontwikkelingscombinatie een Open Huis voor de verkoop van de waterwoningen.

Op deze dag hebben potentiele kopers de mogelijkheid om de volledig afgebouwde en ingerichte modelwoning (haringbuisdijk 30-bouwnummer 15) van binnen te bekijken. Zo kunt u heel goed ervaren hoe het is om op of aan het water te gaan wonen. Hoe goed het uitzicht is van het ruime dakterras. Onze makelaarsteam heet u op de dag van harte welkom.

De Haringbuisdijk is de eerste straat aan u linkerzijde als u via de brug vanaf de A10-zijde IJburg op rijd. De modelwoning bevind zich ongeveer halverwege de dijk.

Waterbuurt West krijgt vorm (2009-12-17)

In ons nieuwsbericht eind september meldden wij dat de Waterbuurt West steeds meer vorm kreeg mede omdat Koning Bouw voortvarend de bouw van de Dijkwoningen ter hand had genomen en dat de volgende serie Drijvende woningen nagenoeg gereed lag voor transport naar Amsterdam.  

Nu aan het einde van het jaar kunnen wij melden dat er sindsdien weer een hoop is veranderd op IJburg.

Zo zijn inmiddels alle dijkwoningen op hoogte, zijn de eerste woningen voorzien van de kozijnen en glas, wordt er hard gewerkt aan trappen, gevelbekleding en inbouwpakket van de woningen. Zelfs 2 van de 3 paalwoningen (type Lighthouse) zijn inmiddels op hoogte en torenen zo spectaculair uit boven de waterbuurt west.

Het aantal drijvende woningen aan de steiger is door de inspanningen van ABC Arkenbouw opgelopen tot 27 waarvan inmiddels de eerste koop- en huurwoningen bewoond zijn.

De komende weken ligt de bouw even stil in verband met het kerstreces in de aannemerij.

Openhuis type Sydney en Lakeside (2009-10-08)

Op zaterdag 12 december aanstaande van 13:00 tot 14:00 uur organiseert de Ontwikkelingscombinatie een Open Huis voor de verkoop van waterwoningen. Op deze dag hebben potentiele kopers de mogelijkheid om de modelwoning van binnen te bekijken. Zo kunt u heel goed ervaren hoe het is om op of aan het water te gaan wonen. Hoe goed het uitzicht is van het ruime dakterras. Onze makelaarsteam heet u op de dag van harte welkom.

Het Kadegebouw officieel genomineerd voor de Zuiderkerkprijs (2009-10-01)

Het Kadegebouw is genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2009. Naast het Kadegebouw zijn nog twee Amsterdamse nieuwbouwprojecten genomineerd. Op 10 december aanstaande wordt de winnaar bekend gemaakt.

Openhuis druk bezocht (2009-09-21)

Zaterdag 19 september jl. hebben meer dan 60 (unieke) geïnteresseerde kopers tijdens het open huis gebruik gemaakt de modelwoning van binnen te bekijken en te ervaren hoe het is om op het water te wonen. De makelaar spreekt van grote opkomst en hoopt hiermede de laatste woningen aan de man te brengen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om het open huis te bezoeken en interesse in een woning hebben kan er contact opgenomen worden met de makelaar.

 

Volop activiteiten in de Waterbuurt West (2009-09-21)

In de september zon begint de Waterbuurt West steeds meer vorm te krijgen. Koning Bouw heeft van de dijkwoningen inmiddels de vloeren gelegd en zijn van de 1e woningen de wanden geplaatst.

Daarnaast legt ABC Arkenbouw in Urk de laatste hand aan de 1e serie Sydney's zodat deze binnen enkele weken naar Amsterdam getransporteerd kunnen worden en worden in Amsterdam de afmeerbeugels, de loopbruggen en de walaansluitingen van de 18 huurwoningen aangebracht.

Open huis Waterwoningen (2009-09-08)

Op zaterdag 19 september aanstaande van 14:00 tot 16:00 uur organiseert de Ontwikkelingscombinatie en Eigen Haard gezamenlijk een Open Huis voor de verkoop en verhuur van waterwoningen. Op deze dag hebben potentiele kopers en huurders de mogelijkheid om de modelwoning van binnen te bekijken. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

openhuis.pdf

 

Begane grondvloeren zijn gelegd! (2009-09-07)

Sinds de bouwvak is Koning Bouw hard bezig om de woningen langs de Haringbuisdijk op te bouwen. Inmiddels zijn van de meeste woningen de begane grond vloeren gelegd en zullen de komende dagen de laatste elementen op zijn plaats gehesen worden. De kopers zijn inmiddels schriftelijk door de aannemer op de hoogte gebracht.

Na de vloeren zal het binnenkort de beurt zijn aan de 1e houtskeletbouwelementen van de woningen met bouwnummer 17 en 16, (bouwnummer 18 volgt later). Indien het weer het toe laat zal dit eind wk 38 begin wk 39 plaats gaan vinden.

Koning Bouw aannemer Paal- en Dijkwoningen (2009-07-10)

Op vrijdag 10 juli 2009 hebben Koning Bouw en de Ontwikkelingscombinatie Waterbuurt West v.o.f. hun handtekening gezet onder de projectovereenkomst voor de bouw van de 17 Dijkwoningen en 3 Paalwoningen.

Opendag geslaagd (2009-07-06)

Op woensdag 24 juni jongstleden heeft er een opendag voor de Waterwoningen in de Waterbuurt West plaatsgevonden. Kopers van zowel de paal-, dijk en drijvende woningen en belangstellende waren in grote getalen op deze dag afgekomen.

Zij hebben de heer Verwiel namens de kopers de feestelijke 1e funderingsbalk van de dijkwoningen zien leggen en de mogelijkheid gehad de eerste drijvende woningen van binnen kunnen bekijken.

De zonovergoten middag werd afgesloten met een hapje en drankje aan de boord van de radarsalonboot de Kapitein Kok.  

Opendag Waterwoningen in Waterbuurt West (2009-06-18)

Op woensdag 24 juni organiseren wij vanaf 17:00 uur op de locatie een Opendag voor kopers, huurders en belangstellenden. Zie voor meer informatie de via onderstaande link te openen uitnodiging.

Wij zouden het fijn vinden indien u zich vooraf even wil aanmelden via info@waterbuurtwest.nl

uitnodiging opendag.pdf

Waterbuurt West verwelkomt de 1e drijvende woningen (2009-05-31)

Donderdag 28 mei rond half 4 was het zover de eerste 3 van de totaal 55 drijvende woningen in Waterbuurt West hadden hun overtocht vanuit Urk voltooid. 

Het zat al een paar weken in de planning, maar het weer en problemen met het 1e transportschip stelde dit mooie moment voor eigenaar, bouwer en ontwikkelaar steeds uit. 

Op vrijdag zijn de woningen via de sluis in de Haringbuisdijk naar hun vaste plaats aan de steiger gesleept, waarna de volgende 3 woningen op IJburg arriveerde.

Kijkdag voor potentiële kopers (2009-04-18)

Wegens het succes van eerdere  kijkdagen voor potiëntiele kopers zal er op 25 april aanstaande weer een mogelijkheid zijn om de in aanbouwzijnde woningen te bekijken. 

Naast het stellen van al uw vragen aan ons verkoopteam kunt ook een kijkje nemen in de (huur)woningen van Eigen Haard. Zo kunt u een goede indruk krijgen hoe de woningen er uit komen zien en wat de afbouwmogelijkheden zijn.

Voor meer informatie over openingstijden en aanmeldingen voor deze dag, graag contact opnemen met ons makelaarsteam van Gerard W. Bakker Makelaars (tel. 020-664 77 76)

Overzichtsfoto van de drijvende woningen

De eerste oplevering + depotstelling bij notaris (2009-04-17)

De afgelopen weken zijn er door Teerenstra Bouw een groot aantal appartementen aan kopers opgeleverd en zijn de 1e bewoners met veel enthousiasme aan het klussen geslagen. Vanaf de balkons heb je naast een prachting uitzicht ook een mooi overzicht van de steeds verder groeiende Waterbuurt West.

Voor de goede orde willen wij nogmaals wijzen op artikel 11a lid van de algemene voorwaarden waarin de kopers de mogelijkheid wordt geboden 5% van de aanneemsom (=50% van de oplevertermijn) in depot te storten bij de Notaris. Dit kan door het bedrag over te maken op 1 van de onderstaande bankrekeningnummers t.a.v. Brummelhuis Vierveijzer Notarissen o.v.v. Het Kadegebouw + bouwnummer.

ING: 674648471

ABN AMRO: 473275937

1e paal type Lakeside geslagen (2009-04-17)

Op 19 maart jongstleden is er door Kingma Bouw in het bijzijn van onder andere de bouwinspectie van de Gemeente Amsterdam de 1e paal geslagen voor de Dijkwoningen. De werkzaamheden t.b.v het heiwerk zijn conform planning op 2 april 2009 afgerond, waarna het werkterrein weer tijdelijk in handen is gegeven van de gemeente om voorzieningen ten behoeve van de later te realiseren nutsaansluitingen in het talud van de Harinbuisdijk aan te brengen. Deze werkzaamheden gaan enkele weken duren.

Wij hebben besloten om, afwijkend van de traditie, de kopers in een later stadium uit te nodigen voor een feestelijke "handeling" op de bouwplaats.

 

 

De eerste uitnodigingen voor de oplevering van de appartementen in het Kadegebouw zijn verstuurd! (2009-03-17)

De eerste uitnodigingen van de appartementen in het Kadegebouw zijn onlangs door Teerenstra Bouw verstuurd.

Eerste woningen drijven in Urk (2008-12-04)

ABC Arkenbouw (gevestigd te Urk) is in augustus gestart met de bouw van de eerste drijvende woningen. In opdracht van Woningstichting Eigen Haard bouwt ABC 18 drijvende woningen van het type Seattle. 

In de fabriek zijn 2 dokken gereserveerd voor de bouw van de woningen. In ieder dok is ruimte voor het maken van 3 woningen, die na ongeveer 12 weken zover zijn dat ze kunnen drijven zodat het dok vrijgemaakt kan worden voor de start van de volgende woningen. Inmiddels is de bouw zover gevorderd dat ABC op donderdag 27 november jongstleden het dok voor de eerste 3 woningen langzaam vol water heeft laten lopen. 

Deze spannende dag voor het hele bouwteam is met goed gevolg afgesloten. De woningen drijven in de fabriek en worden nu verder afgebouwd. Begin 2009 zullen de eerste woningen met de deliver - het transportschip - richting Amsterdam vervoerd
worden. Op de locatie worden de woningen aan elkaar gekoppeld.

Voor foto's zie pdf-bestand: 1e drijvende woningen.pdf

De eerste drijvende woningen in UrkDe eerste drijvende woningen in Urk

Nieuwsbrief Kadegebouw (2008-11-21)

Nieuwsbrief Kadegebouw wordt vandaag door Teerenstra per post aan de kopers
verzonden. De afgelopen tijd is er door Teerenstra Bouw naast de werkzaamheden aan het Kadegebouw zelf, ook hard gewerkt aan een nieuwsbrief om de kopers nader te informeren over de voortgang en een nieuwe prognose voor de oplevering.De nieuwsbrief is ook via deze website te lezen.

Klik hier voor Bouwnieuws Kadegebouw.pdf


1e vergadering VVE Het Kadegebouw (2008-11-13)

Op maandag 24 november 2008 vindt de eerste ledenvergadering van de Vereniging van Eigenaars Het Kadegebouw plaats.
Locatie: Frans Otten Stadion, IJsbaanpad 43 te Amsterdam.
Aanvang: 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.30 uur)

Inschrijven voor een Waterwoning in de Waterbuurt West (2008-07-04)

Op zondag 22 juni werd aan boord van Radersalonboot Kapitein Kok de verkoopmanifestatie voor de Waterwoningen in de Waterbuurt West gehouden. De verkoopmanifestatie was een groot succes. Deze dag markeerde tevens het begin van de inschrijvingsperiode die zal sluiten op 20 juli 2008.

Als u niet persoonlijk de inschrijvingsformulieren heeft kunnen afhalen tijdens de verkoopmanifestatie, dan kunt u het formulier en de volledige verkoopinformatie afhalen bij Gerard W. Bakker Makelaars. Inschrijving vindt plaats via het volledig invullen en ondertekenen van het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier dient ingeleverd te worden bij Gerard W. Bakker Makelaars, dit is mogelijk tot maandag 21 juli. De eerste verkoopgesprekken staan gepland vanaf 28 juli 2008.

Te koop zijn:

  • 13 drijvende woningen type Vancouver
  • 24 drijvende woningen type Sydney
  • 17 paalwoningen langs de Haringsbuisdijk type Lakeside
  • 3  paalwoningen type Lighthouse

22 juni start de verkoop van 57 Waterwoningen (2008-05-27)

Op zondag 22 juni 2008 start de officiële verkoop van de 57 Waterwoningen in
Waterbuurt West, Amsterdam IJburg. De verkoop begint  met een VERKOOPMANIFESTATIE op 22 juni 2208, van 11.00 - 14. 00 uur, op de locatie. 

Vanaf deze dag kunt u zich officieel inschrijven voor een Waterwoning in de Waterbuurt West. De inschrijvingsperiode sluit op 20 juli 2008, waarna een loting zal plaatsvinden. De eerste verkoopsgesprekken staan gepland vanaf 28 juli 2008. 

Op zondag 22 juni zal de radarsalonboot Kapitein Kok afgemeerd liggen aan de sluis in de Haringbuisdijk, de eerste "zijstraat" links aan de IJburglaan, komende uit het centrum van Amsterdam of de ring A-10. Aan boord het volledige verkoopteam met alle informatie over de 57 Waterwoningen.

Te koop zijn:

  • 13 drijvende woningen type Vancouver
  • 24 drijvende woningen type Sydney
  • 17 paalwoningen langs de Haringsbuisdijk type Lakeside
  • 3 paalwoningen type Lighthouse

Het Kadegebouw 17 april 2008 (2008-05-06)

Op 17 april 2008 vond een informatie-avond plaats voor de kopers van een appartement en/of bedrijfsruimte in Het Kadegebouw in Waterbuurt West. 

Ongeveer 80 personen bezochten de avond. Niels Doodeman en Piet Wever (beiden van Teerenstra Bouw, de hoofdaannemer van het gebouw) gaven ene toelichting op de vorderingen van de bouw en de geplande oplevering. Ton van Namen (namens Ontwikkelingscombinatie Waterbuurt West) en Niels Doodeman hebben de nodige vragen van kopers beantwoord. Pieter Nanne de Neeve (namens de Bank voor de Bouwnijverheid, de 1e administrateur van de V.V.E.) gaf een toelichting op de (activiteiten van de) Vereniging van Eigenaars.

Een verslag van de bijeenkomst zal aan alle kopers worden toegestuurd.

Waterwoningen in Waterbuurt West op de 247-Woonbeurs in de RAI (2007-11-13)

Op 17 en 18 november 2007 vindt in de RAI te Amsterdam de 247-Woonbeurs plaats. Op de stand van Eigen Haard is nadere informatie over de Waterwoningen in Waterbuurt West te verkrijgen bij de medewerkers van makelaarskantoor Gerard W. Bakker & Partners.

Start verkoop Waterwoningen in Waterbuurt West

In het voorjaar van 2008 start de verkoop van de Waterwoningen in Waterbuurt West door middel van een verkoopmanifestatie op de bouwlocatie. Wenst u nadere informatie: vul a.u.b. het contactformulier in.

De bouw van het Kadegebouw vordert gestaag

Aan de noordzijde van het Kadegebouw is de begane grond vloer gestort en worden de eerste wanden opgericht. De ruwbouw van de 200 meter lange kelder is bijna klaar.
 

Overeenstemming uitvoering Kadegebouw (2006-10-25)

De Ontwikkelingscombinatie Waterbuurt West v.o.f. heeft onlangs  overeenstemming bereikt over de uitvoering van het Kadegebouw met Teerenstra Bouw B.V. uit Heiloo.

Momenteel wordt er hard gewerkt om zo spoedig mogelijk te kunnen starten met bouwen.

Artists impression van het Kadegebouw

Nieuws over de appartementen in het Kadegebouw in Waterbuurt West (2006-06-29)

Op 13 mei 2006 is de verkoop gestart van de appartementen in het Kadegebouw in
Waterbuurt West.De complete verkoopdocumentatie is te verkrijgen bij de projectmakelaar: Gerard W. Bakker & Partners B.V.

Nieuws over de bedrijfsruimte in het Kadegebouw in Waterbuurt West.
Op 1 juli is de verkoop gestart van de bedrijfsruimten in het kadegebouw in Waterbuurt West. De complete verkoopdocumentatie is te verkrijgen bij de projectmakelaar: Boer Hartog Hooft.

overzicht

Goed Nieuws ! (2005-05-09)

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar een paar weken geleden kon eindelijk de principeovereenkomst voor de bouw van de Waterbuurt West met de Gemeente Amsterdam worden aangegaan! 

Direct daarna is iedereen volop aan de slag gegaan om het project nu zo snel mogelijk van de grond te krijgen (en het water in). Dat betekent dat bij vlotte doorloop begin volgend jaar met de bouwvoorbereiding wordt gestart en dat korte tijd daarna de verkoop van de appartementen in het "kadegebouw" kan starten. Het kadegebouw zal als eerste
verrijzen en dan de paalwoningen langs de dijk van de Dwarslaan en daarna worden
de steigers aangelegd waaraan de drijvende woningen afgemeerd zullen worden.

Sluis gereed

De aanleg van de sluis en de brug in de Dwarslaan, waar u straks met uw boot doorheen vaart richting buiten-IJ en Markermeer is inmiddels afgerond.

Goed Nieuws!Goed Nieuws!

Open dag 18 december 2004 (2004-12-10)

Het binnenwater, waarin en waaraan de woningen komen, is inmiddels aangelegd. De taluds van de Dwarslaan en de Verbindingsdam zijn met basalt bekleed en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de sluis naar het Markermeer en debrug.

Voor meer informatie over de Waterbuurt West wijzen wij u op de IJburg open dag op zaterdag 18 december aanstaande. Van 12:00 uur tot 16:00 uur bent u van harte welkom in onze stand in het bezoekerscentrum (IJdijk 50). Onze medewerkers zijn graag bereid tot het geven van een uitgebreide plantoelichting. Voor aanvullende gegevens over de open dag kunt u terecht op www.ijburg.nl

Open dag Waterbuurt westOpen dag Waterbuurt westOpen dag Waterbuurt westOpen dag Waterbuurt westOpen dag Waterbuurt west